Selamat Datang

3 Feb

Adik-adik peserta mulai tiba ke Perkampungan Rumah Sukan Petronas pada jam kira-kira 2:30 petang. So kerja Kakmin hari tu ?. Tangkap gambar😛 Adik-adik ni begitu bersemangat sekali. Banyak betul beg yang diorang bawak.

Petang tu kiteorang sama-sama menunaikan solat Asar yang diimamkan oleh kalau Kakmin tak silaplah, salah seorang peserta. Sejuk mata memandang, adik-adik ni tak payah tunggu atau tunjuk-tunjuk siapa nak jadi imam. Kalau dia rasa nak jadi imam, dia akan pergi ke depan. Alhamdulillah, semoga berterusan Amin ~.

Malamnya pulak ada kuliah Maghrib yang bertajuk Sifat-Sifat Terpuji Saiyidatina Khadijah Al-Kubro. Ni Kakmin nak komen siket,amboi Kakmin ni siap kome lagi ye😛. Ustazah ni bagi ceramah, siket je tentang Saiyidatina Khadijah yang selebihnya dia cakap tentang kahwin. Alamak oiyy bila start je sesi soal jawab at first tu memang tak de orang nak tanya then tetiba je pengacara majlis pulak ada soalan. Soalan dia : Sepertimana yang kita ketaui, sebelum Khadijah berkahwin dengan Rasulullah s.a.w beliau adalah seorang janda. Adakah beliau mempunyai anak dengan suaminya terdahulu?. Jawapan ustazah : Ada. ………………………. Setelah pengacara majlis ni habis tanya soalan barulah adik-adik ni bersemangat nak tanya soalan.wah adik-adik begitu bersemangat sekali. Nak tau depa dok tanya pasai apa?. Pasai kahwin, bukan nya dok tanya pasai Saiydatina Khadijah. Ada jugak yang tanya, tapi siketlah dalam dua orang macam tu.

Malam tu jugak pembahagian kumpulan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: