Jatuh Cinta?

31 Jan
Upps, jangan tertipu dengan tajuk tu, actually Kakmin bukan jatuh cinta dengan oranglah tapi dengan lirik lagu🙂.Kak min suka sangat dengar lagu ni. Ni lagu Arab, dinyanyikan oleh Abdel Majeed Fawzan. Lagu ni mengisahkan tentang dua orang adik beradik yang dah kematian ayah mereka. Abang nya pulak yakni Abdel Majeed Fawzan sendiri terpaksa mencari pekerjaan demi menyara adiknya yang maseh kecik lagi. So, dia ni pon try kerja kat satu kedai Pak Arab ni. Uihh, tauke Pak Arab nih bukan main lagi jahat kat dia ni. Waktu tauke Pak Arab ni tengah marah budak ni, salah seorang pelanggan bagi duit kat tauke dia dan suruh dia bagi kat budak tu. Nak tau apa tauke tu buat?. Lepas dia ambik duit tu, dia masukkan teruih ke dalam peti besi yang dia punya. Bermakna dia ni makan harta anak yatim. Last-last Allah nak tunjuk balasan, waktu dia nak bukak peti besi tu dia nampak ular macam nak patuk dia. Kemudian barulah dia ingat yang dia ada ambik duit budak tu tadi. At last, dia pergi rumah budak tu dan jaga dua beradik tu macam anak dia sendiri jugak. And ni lyrics lagu dia ~ Ya Dam ‘Atil Yatima

Abdel Majeed Fawzan

 
Ni pulak lyrics lagu nih
آآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآه
آه آه آه آه
آآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآه
آه آه آه آه
آآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآه
آه آه آه آه
آآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآه
آآآآآآآآآآه
يا دمعتي اليتيمه ::: يا أحرفي الأليمه
يا دمعتي اليتيمه ::: يا أحرفي الأليمه
مات أبي فقولي ::: للأنفس الرحيمه
يا دمعتي اليتيمه
يا دمعتي اليتيمه
مات أبي فمن لي ::: يلقي الحنان حولي
قولي لهم لعلي ::: ألقى يدا كريمه
مات أبي فمن لي ::: يلقي الحنان حولي
قولي لهم لعلي ::: ألقى يدا كريمه

يا دمعتي اليتيمه ::: يا أحرفي الأليمه
يا دمعتي اليتيمه ::: يا أحرفي الأليمه
مات أبي فقولي ::: للأنفس الرحيمه
يا دمعتي اليتيمه
يا دمعتي اليتيمه
للكافلين قصي ::: حكاية الصغار
باتو بغير راعي ::: يادمعة انكسار
للكافلين قصي ::: حكاية الصغار
باتو بغير راعي ::: يادمعة انكسار
يا دمعتي اليتيمه ::: يا أحرفي الأليمه
يا دمعتي اليتيمه ::: يا أحرفي الأليمه
مات أبي فقولي ::: للأنفس الرحيمه
يا دمعتي اليتيمه
يا دمعتي اليتيمه
أبائي الكرام ::: تحجر الكلام
بالحلق واكتفينا ::: بدمعة يتيمهأبائي الكرام ::: تحجر الكلام
بالحلق واكتفينا ::: بدمعة يتيمهبدمعة يتيمه
بدمعة يتيمه
بدمعة يتيمه
بدمعة يتيمه
بدمعة يتيمه
بدمعة يتيمه

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: